مورخ ۹ بهمن ۹۹، پس از حضور رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا جلسه ای در اتاق جلسات فرمانده ناحیه بسیج مقاومت حضرت ولی عصر (ع) با حضور سردار ذوالقدر، دکتر عشرتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران، مهندس برنجی فرماندار شهرستان، دکتر عسگری مدیر شبکه بهداشت و درمان، سرهنگ جهانی نژاد فرمانده سپاه پاسداران، مهندس کولیوند شهردار ملارد و جمعی دیگر از مسئولان استانی و شهرستانی به منظور ارائه گزارشی مفصل از فعالیت های انجام شده از ابتدای شیوع بیماری کرونا و نیز طرح شهید حاج قاسم سلیمانی برگزار شد.
در ابتدای جلسه سرهنگ جهانی نژاد در خصوص اهم فعالیت هایی که از ابتدای شروع کرونا انجام شد از جمله ثبت و پیگیری بیماران و خانواده های آنها در سامانه سیب، راه اندازی مجتمعی به منظور تماس با مردم شهرستان و غربالگری تلفنی بیماری کرونا، تهیه بسته های معیشتی خانواده های درگیر با کووید ۱۹، فرهنگ سازی ها، تولید محتوا و… سخنانی را بیان کرد و در ادامه کلیپی از فعالیتهای انجام شده را پخش کردند.
وی با اشاره به طرح شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی گفت: ما در سه بخش مراقبتی, نظارتی و حمایتی فعالیت را آغاز کردیم که موضوع مراقبتی را بسیج جامعه پزشکی با مسئولیت دکتر غلامرضا عسگری و کادر بهداشت و درمان متحمل زحمت شدند، بحث نظارتی را بسیج اصناف با همراهی دوستان ما در گردان دوم امام علی (ع) وارد شدند و در بخش حمایتی، بسیج سازندگی با ظرفیت خیرینی که در سطح شهرستان حضور دارند شروع به فعالیت کردند.
در بحث عملیاتی پایگاه های مقاومت در سطح شهرستان موظف شدند که هر پایگاه افراد مبتلا در هر محله مربوط به خودشان را شناسایی کنند و موضوعات آگاه سازی، فرهنگ سازی و آموزش های بهداشتی را انجام دهند. ضمناً بیماران را به سمت پایگاه های در نظر گرفته شده که ۶ واحد بودند سوق می دادند.
ایشان با اشاره به برگزاری جلسات گوناگون در این زمینه گفت: مقرر شد گردان هایی با عنوان گردان سلامت راه اندازی شود تا در همه زمینه های مربوط به بیماریها, حوادث و بلایا با توجه به آموزش هایی که دیده اند در کنار عزیزان حوزه سلامت به مردم کمک کنند.
دکتر غلامرضا عسگری ضمن خیر مقدم به همه مدعوین و حاضرین در جلسه بیان کرد افتخاری است که گزارشی را در خدمت شما بزرگواران ارائه دهیم.
سپس با پخش یک گزارش به صورت پاورپوینت شروع به ارائه گزارش کرد ایشان ابتدا به معرفی شهرستان ملارد پرداخته و سپس گفت: از ابتدای شروع بیماری ما از همه ارگان ها کمک گرفتیم از جمله هلال احمر، شهرداری ها، فرمانداری، اداره برق، فاضلاب، مخابرات و اصناف که بسیاری از ارگان ها واقعاً در این امر ما را یاری کردند و توانستیم تا حد مطلوبی این بیماری را در ملارد کنترل کنیم. اما بزرگترین مشکل ما این بود که با توجه به نبود بیمارستان در ملارد مجبور بودیم بیماران را به بیمارستان های شهرستان های اطراف هدایت کنیم. بویژه این موضوع مشکلاتی را در بخش اورژانس ما ایجاد می کرد که در پی آن یکی از عزیزان فوریتهای پزشکی ما به مقام شهادت رسیدند ایشان شهید مدافع سلامت مصطفی قریشی مدیسه بود.
وی با اشاره به پشت سر گذاشتن موج اول شیوع بیماری گفت: ما برای کنترل موج اول بزرگترین مرکز متمرکز غربالگری را با کمک دوستان بسیج، سپاه، فرمانداری و شهرداری ها در ملارد تاسیس کردیم که با افتخار از آن یاد می کنم. این مرکز به گونه ای بود که بیش از ۱۰۰ درصد از مردم را غربالگری کردیم که حتی شامل مهاجرین هم می شد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان ادامه داد: در موج بعدی که اتفاق افتاد بازهم برای انجام این کار نیاز به کمک های مردمی به ویژه داوطلبان بود. تا زمانی که بحث شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی مطرح شد. از ابتدای آذر که این طرح شروع شد با توجه به نبود بیمارستان هماهنگی ها برای ما همچنان سختی هایی داشت ولی خوشبختانه قرارگاه را سریع تشکیل دادیم و شهرستان را به ۶ منطقه تقسیم کردیم و شش ناحیه ای که باید تحت کنترل قرار می گرفت. از فرماندهان بسیج و نیروهای خود استفاده کردیم آموزش های لازم را به صورت آبشاری و با رعایت پروتکل های بهداشتی به داوطلبان دادیم در نهایت به شکلی شد که انتظار آن را داشتیم و مرگ و میر در ملارد با یک شیب ملایم کم شد.
دکتر عسگری در ادامه گفت: تیم های حمایتی که داشتیم ۲۶ تیم بود، تیم های نظارتی که با کمک عزیزان هلال احمر و نیروهای داوطلب تشکیل شد. از گردان خاصی که در سپاه مستقر بودند استفاده کردیم تا در صورتی که اگر مقاومت هایی از طرف برخی از اصناف انجام شد با آنها برخورد قضایی شود. ایشان گزارش هایی از پلمپ ها، تعداد بازدیدها و سایر فعالیت ها به طور کامل ارائه داد.
پس از ارائه گزارش مدیر شبکه بهداشت و درمان ملارد، برنجی فرماندار شهرستان گزارشی از فعالیت های آن حوزه به طور کامل و جامع ارائه داده سپس سردار ذوالقدر نیز بیاناتی در خصوص اینکه در ادامه پیشگیری از کرونا کلیه نیروهای مسلح از جمله بسیج و سپاه به دستور رهبر معظم انقلاب در خدمت مردم خواهند بود سخنانی را بیان کرد.
پس از این جلسه دکتر زالی به همراه سایر مسئولان و حاضرین به مسجد امیرالمومنین (ع) که یکی از پایگاه های اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی واقع در خیابان بهاره غربی منطقه سرآسیاب ملارد است بازدید به عمل آوردند و پس از برپایی نماز ظهر در این مسجد، این بازدید به پایان رسید.