حسین حقوردی نماینده مردم شهرستان های شهریار، قدس و ملارد در مجلس شورای اسلامی درباره سوال کتبی از وزیر کشور اظهار کرد: در روز ۲۸ خرداد ماه انتخابات خوبی با حضور مردم، بر خلاف انتظار دشمنان و برخی جریانات برگزار شد و پیام ایستادگی برای انقلاب و نظام را به دنیا مخابره کرد.
وی گفت: در فرآیند انتخابات شوراها علاوه بر هیأت های اجرایی ۳ مرحله بررسی و تأیید صلاحیت توسط هیأت های نظارت وجود داشت.
نماینده مردم قدس، شهریار و ملارد بیان کرد: برخی تصورات عامه آن است که گویی بررسی صلاحیت ها در دستان نماینده مجلس است ولی در حقیقت به این نحو نیست، مجلس شورای اسلامی این نظارت را به هیأت نظارت مرکزی و استانی تفویض می کند و هر نماینده ای که در این هیأت ها حضور داشته باشد در تأیید صلاحیت ها نقش دارد.
حق وردی با اشاره به ناهماهنگی میان هیأت های نظارت استانی و مرکزی افزود: در هیأت های نظارت شهرستانی و استانی روندی اعمال شد که مبتنی بر نظرات مراجع مختلف بود که افرادی بر اساس آن رد شدند.
وی با اشاره به تبدیل روند سختگیرانه مطابق قانون در هیأت های نظارت شهرستانی و استانی به روند سهل گیرانه در هیأت مرکزی، گفت: تعداد زیادی از داوطلبان رد صلاحیت شده یا با تغییر نظر مراجع استعلامی یا بدون آن تأیید صلاحیت شدند.
نماینده مجلس با اشاره به فرآیند متفاوت بررسی صلاحیت در این دو بخش، خاطرنشان کرد: سوال اذهان عمومی این بود که اگر این داوطلبان قابلیت رد صلاحیت داشتند چرا در هیأت نظارت مرکزی تأیید شدند و اگر بایستی تأیید می شدند چرا در مراحل پیشین، رد صلاحیت شدند.
حق وردی تاکید کرد: رئیس هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها باید پاسخگوی این ابهامات باشد که چرا افرادی که در مراحل قبلی رد صلاحیت شده بودند، در هیأت مرکزی تأیید شدند.
وی با اشاره به لزوم روشنگری در خصوص فرآیند احراز صلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها گفت: در روند برگزاری انتخابات شوراها در سراسر کشور و نه تنها غرب استان تهران، نارضایتی وجود دارد و عملاً برگزار کنندگان انتخابات، تسلیم کسانی شدند که فرآیندی غیرقانونی مبتنی بر خرید و فروش رأی را ایجاد کرده بودند.
نماینده مردم ملارد، شهریار و قدس در مجلس افزود: به طور مثال در شهری کوچک با سازماندهی و ورود ۳ یا ۴ هزار نفر، جریان انتخابات عوض خواهد شد، لذا ورود پول های کثیف فرآیند مردمی و طبیعی ترکیب اعضای شورا را تغییر داد.
حق وردی بیان کرد: در شهرهای بزرگ به دلیل رأی سیاسی و لیستی به شوراها شاید این موضوع تا حدی امکان پذیر نباشد اما در شهرهای اقماری معمولاً این مشکل وجود دارد و این اتفاق آن چهره زیبا انتخابات را ناپسند کرد.
وی در ادامه گفت: به نظر بنده برخی صندوق های از حوزه های انتخاباتی شوراهای اسلامی قابلیت ابطال دارد اما مرجع تصمیم گیری این امر در قانون مشخص می باشد و ابطال انتخابات روند قضایی نیز نداشته و در انحصار هیأت های نظارت است.
نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: سوال بنده از وزیر کشور این بود که با توجه به تجربه دوره پنجم مدیریت شهری که خود ایشان نیز وزیر کشور بود، چرا تمهیدات لازم برای جلوگیری از تخلفات آشکار و علنی صورت نگرفت و این فاجعه رخ داد.
حق وردی تصریح کرد: قطعاً اگر انتهای دولت دوازدهم نبود در جهت استیضاح وزیر کشور پیش می رفتیم ولی عملاً فرصتی برای استیضاح وزیر وجود ندارد.