معرفی شهرستان ملارد

اولین های ملارد

بنا بر گفته های آقای ناصرخان صادقی و تعریف هایی که خود اهالی نموده اند، تلویزیون برای مردم به صورت جعبه ای پر رمز و راز و دیدن برنامه های آن برایشان بسیار لذت بخش بوده است

ـ اولین قصابی ملارد در حدود سال1300 توسط محمود خان حنفی دایر گردید.

 

ـ اولین دفتر ازدواج و طلاق ملارد در عهد رضاشاه و در حدود سال 1309 توسط شیخ علی نقی ناصری دایر گردید که چند سال بیش دوام نیاورد. چند سال مانده به پیروزی انقلاب نیز مجدداً یک دفتر ازدواج و طلاق به مدیریت آقای علامه افتتاح گردید که این نیز چند سال بعد تعطیل گردید.

ـ اولین دبستان ملارد با نام «دبستان شماره 56 ملارد» در سال1318 افتتاح گردید. این دبستان در ابتدای کوچه پمپ بنزین قرار داشت و بعدها نام آن را «دبستان وصال شیرازی» گذاردند. ولی اهالی، آن را «دبستان وصال» می نامیدند.

ـ اولین کسی که در ملارد اقدام به خرید ماشین نمود عرب علی کریمی بود. وی از حدود سال 1320 صاحب ماشینی از نوع جیپ بود. دومین ماشین ملارد که از نوع بنزهای 220 بود در حدود سال 1337 توسط جلال ناصری «از آموزگاران بازنشسته آموزش و پرورش» خریداری گردید.

یاد آور می شود کهبد از حدود سال 1317 که ملارد را از اداره خالصه خریداری نمود ماشین داشت و ماشین وی از نوع پونتیاک بود که شباهتی به شِوِرلت های آمریکایی داشت.

ـ اولین کسی که رادیو خریده آن را وارد ملارد نمود آقای جلال ناصری بود. وی این رادیو را در حدود سال 1320 خریداری نمود.

ـ اولین فردی از اهالی ملارد که به آموزگاری پرداخت، آقای جلال ناصری بود. وی از سال 1321 به استخدام آموزش و پرورش درآمد.

ـ اولین کسی که از اهالی ملارد موفق به دریافت پایان نامه کلاس ششم ابتدایی گردید آقای جلال ناصری بود. وی در خرداد 1321 تصدیق نامه کلاس ششم خود را از «دبستان جامی شماره 19» علی شاه عوض (شهریار) دریافت نمود.

ـ اولین تراکتور از حدود سال 1324- 1325 وارد ملارد شد و کمباین حدود ده سال پس از آن به ملارد آورده شد. از جمله تعمیرکاران تراکتورهای کهبد می توان از آقای چیذری و عرب علی کریمی نام برد.

ـ برای اولین بار در سال 1324- 1325 آقای جلال ناصری چراغ زنبوری را وارد ملارد نمود.

ـ نخستین مکان درمانی ملارد از حدود سال 1325 توسط بهاءالدین کُهبُد در یکی از ساختمان های جنب باغ عمارت تأسیس گردید و اولین پزشک آن، دکتر حبیب الله پزشک بود.

ـ نخستین مغازه سلمانی در حدود سال 1325 توسط حاج اوستاعلی قدیری آغاز به کار نمود.

ـ اولین بلندگوی مسجد ملارد در حدود سال 1330 خریداری گردید.

ـ اولین غسالخانه در سال 1335 توسط محمود افشار و در محل فعلی غسالخانه ملارد دایر گردید.

ـ یخچال های قدیمی با نفت کار می کرد و کهبد اولین کسی بود که یکی از این یخچال های نفتی را در حدود سال 1335 برای باغ عمارت خریداری نمود. خانه های ملارد از سال 1340 به بعد به مرور مجهز به یخچال شدند.

ـ اولین کسی که تلویزیون خریده آن را وارد ملارد نمود آقای ناصرخان صادقی بود. وی این تلویزیون را که RTR نام داشت به سال 1338 به مبلغ 340 تومان خرید.

    بنا بر گفته های آقای ناصرخان صادقی و تعریف هایی که خود اهالی نموده اند، تلویزیون برای مردم به صورت جعبه ای پر رمز و راز و دیدن برنامه های آن برایشان بسیار لذت بخش بوده است. مردم برای دیدن برنامه های تلویزیون در خانه ی آقای ناصرخان صادقی اجتماع می کردند. یک سال بعد که آقای فضل الله بیات نیز تلویزیون خرید؛ نیمی از مردم به منزل آقای ناصرخان صادقی و نیمی به منزل آقای فضل الله بیات می رفتند.

ـ از سال 1338 برق به خانه ی تعدادی از اهالی ملارد وارد گردید و تا اواخر سال 1338 تعداد مشترکین آن به 21 نفر رسید. موتورخانه ی برق در باغ عمارت قرار داشت.

ـ برای نخستین بار در حدود سال 1340 ملارد دارای آب لوله کشی شد. لوله کشی آب ملارد توسط کهبد انجام گرفت و در زمانی کوتاه تمام مردم از آب لوله کشی بهره مند گردیدند. آب لوله کشی مجانی بود و مردم بابت آن آب  بها پرداخت نمی نمودند.

ـ نخستین بانکی که در ملارد افتتاح شد بانک صادرات بود که در دهه چهل شمسی شروع به فعالیت نمود.

ـ اولین پمپ بنزین ملارد قبل از سال 1340 توسط کهبد دایر و به آقای لطف علی ناصری و خانواده اش اجاره داده شد که بعدها توسط خانواده ناصری خریداری گردید.

ـ نخستین درمانگاه ملارد در حدود سال 1340 در مکان امروزی درمانگاه ملارد دایر گردید. ریاست اولیه ی آن را دکتر انصاری برعهده داشت.

ـ اولین دفتر پست ملارد در سال 1345 آغاز به فعالیت نمود و محل آن روبروی پمپ بنزین و در ساختمان های اربابی بود.

ـ اولین تلفن ملارد آن هم به صورت یک خط تلفن از حدود سال 1345 راه اندازی گردید. برای راه اندازی این خط تلفن نیاز به نقشه ای از ملارد بود که با تلاش کهبد و همت ناصرخان صادقی تهیه گردید. دفتر تلفن خانه در حیاطی در پایین عمارت کهبد قرار داشت و کسانی که می خواستند با آشنایان خود تلفنی ارتباط برقرار نمایند به این مکان مراجعه می نمودند. مخابرات امروزین ملارد، پس از انقلاب راه اندازی شده است.

ـ اولین عکاسی ملارد با نام عکاسی مهتاب توسط آقای کریمی در سال 1347 افتتاح گردید.

ـ اولین منزلی که مجهز به ماشین لباسشویی گردید، منزل آقای حیدرعلی شیخوند بود. زمان خرید این لباسشویی سال 1348 بوده است.

ـ اولین سم فروشی ملارد در سال1350 توسط آقای محمدتقی شفیعی دایر گردید.

ـ ظاهراً اولین بنگاه  معاملات ملکی ملارد در حدود سال1350 توسط جلیل دهقان پور دایر گردیده است.

 

برگه از وبلاگ ملاردی ها جناب آقای معین الدین محرابی

 

جایگاه اختصاصی تبلیغات شما در ملاردی ها

ملاردی ها

شهروند ملارد، فعال اجتماعی و انعکاس دهنده اخبار و وقایع شهرستان ملارد و تحلیلگر و معامله گر بازارهای مالی، طراح حرفه ای وب سایت ... برای مشاهده بیشتر تصاویر و رزومه من می توانید بر روی شکل Home (خانه) کلیک نمائید و وارد وب سایت شخصی من شوید. نظرات شما باعث دلگرمی خواهد بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا